Werken uw zorgverleners goed samen?

Hier vindt je gearchiveerde berichten terug.
Gebruikersavatar
Ed
Beheerder
Beheerder
Berichten: 106
Lid geworden op: 06 aug 2010 22:18
Contacteer:

Werken uw zorgverleners goed samen?

Bericht door Ed » 19 nov 2011 12:20

U heeft een chronische aandoening en te maken met meer dan één zorgverlener. Hoe werken die eigenlijk samen?

Dinsdag 15 november start het programma Kwaliteit in Zicht (KIZ), een samenwerkingsverband tussen acht grote patiëntenorganisaties, met een vragenlijst over de samenwerking tussen zorgverleners.

Afgelopen week nog meldde de artsenfederatie KNMG, naar aanleiding van de meldactie ‘Zuinig met zorg' van de NPCF, dat ‘de informatie-uitwisseling tussen artsen beter moet'. Binnen het programma Kwaliteit In Zicht hoort men graag uw mening over de afstemming, informatie-uitwisseling en samenwerking tussen zorgverleners.

Lisenka van Loon, projectleider binnen het programma: "Wij willen goed naar de mensen luisteren die gebruik maken van de zorg en vragen wat zij belangrijk vinden en wat hun ondervindingen zijn. De meldactie levert voor ons relevante informatie op over de ervaringen van mensen op het gebied van de samenwerking tussen hun zorgverleners. Die informatie leggen we naast de resultaten van ons onderzoek naar de samenwerking tussen zorgverleners onder zorginstellingen. Op die manier krijgen we een goed beeld van de kwaliteit van de samenwerking tussen zorgverleners in Nederland. Uiteindelijk doel is natuurlijk het bevorderen van de samenwerking en afstemming tussen zorgverleners. De verkregen informatie nemen we mee in onze gesprekken met zorgaanbieders en verzekeraars. Samen met hen kunnen we de zorg dan nog beter afstemmen op de wensen en behoeften van patiënten."

Deelnemers kunnen hun ervaringen melden door de vragenlijst in te vullen op http://www.npcf.nl.

Meer informatie over het progamma Kwaliteit in Zicht staat op http://www.programmakwaliteitinzicht.nl

Bron: http://www.vasculitis.nl
Plaats reactie