Maastricht UMC+ sluit twee topreferente functies

Hier vindt je gearchiveerde berichten terug.
Gebruikersavatar
Ed
Beheerder
Beheerder
Berichten: 106
Lid geworden op: 06 aug 2010 22:18
Contacteer:

Maastricht UMC+ sluit twee topreferente functies

Bericht door Ed » 28 apr 2011 19:18

De Raad van Bestuur van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+) heeft woensdag 27 april 2011 besloten de topreferente (superspecialistische) taken van de klinische immunologische zorg en Sarcoïdose per 1 mei a.s. af te stoten. Dit na positieve advisering door het Stafconvent en de Ondernemingsraad van het azM en de Cliëntenraad Academische Ziekenhuizen (CRAZ).

Deze drie medezeggenschapsorganen hebben aan dit positieve advies de voorwaarde verbonden dat de patiëntenbelangen gewaarborgd blijven. Daarom is eveneens besloten tot een overbruggingsperiode van één jaar. Hiertoe blijft de in Maastricht aanwezige expertise vooralsnog beschikbaar.

Tijdens de overbruggingsperiode neemt de afdeling Klinische Immunologie geen nieuwe patiënten van andere ziekenhuizen aan; deze patiënten zullen door de verwijzer naar een ander universitair medisch centrum verwezen moeten worden. Deze externe verwijzers worden op de hoogte gebracht van de beslissing om de afdeling Klinische Immunologie te sluiten voor deze categorie patiënten.

Overbruggingsperiode
Tijdens die overbruggingsperiode van een jaar verandert er voor de huidige patiënten niets. De overbruggingsperiode zal worden benut om een op de individuele patiënt toegesneden plan te ontwikkelen, om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Zij die gebruik maken van de topreferente (superspecialistische) zorg van de Klinische Immunologie en de Sarcoïdose-patiënten van het ILD-care centrum, krijgen in de loop van dit jaar een individueel behandelplan aangeboden.

Bron: azm.nl
Plaats reactie