Onderscheiding UMCG-nefroloog Ron Gansevoort

Hier vindt je gearchiveerde berichten terug.
Gebruikersavatar
Ed
Beheerder
Beheerder
Berichten: 106
Lid geworden op: 06 aug 2010 22:18
Contacteer:

Onderscheiding UMCG-nefroloog Ron Gansevoort

Bericht door Ed » 28 apr 2011 12:22

UMCG-nefroloog dr. Ron. T. Gansevoort krijgt vrijdag 29 april op de vergadering van de National Kidney Foundation van de Verenigde Staten in Las Vegas de International Distinguished Medal uitgereikt. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan buitenlandse onderzoekers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de ontwikkeling van het vakgebied nefrologie. Ron Gansevoort heeft de medaille in het bijzonder ontvangen vanwege zijn werk in het Chronic Kidney Disease Prognosis Consortium. Dat consortium is ontstaan op basis van een initiatief van onderzoeksgroepen die cohort studies doen, zoals het Groningse PREVEND.

Door het consortium, dat onder leiding staat van een samenwerking van de epidemiologie-groepen in Baltimore en Boston samen met de afdeling Nefrologie van het UMCG (Ron Gansevoort), zijn data bijeen gebracht van 45 cohort studies over de hele wereld met informatie over meer dan 1,5 miljoen mensen.

Van die mensen is de prognose bestudeerd voor het krijgen van nierfalen en voor het krijgen van hart- en vaatziekten in relatie tot de baseline waarde van nierfunctie en eiwitverlies. Die data hebben deze maanden geleid tot een vijftal belangwekkende publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften als The Lancet en Kidney International.

Bron: UMCG.nl
Plaats reactie