Een nieuwe toekomst voor Gusperimus ?

Hier vindt je gearchiveerde berichten terug.
Gebruikersavatar
Ed
Beheerder
Beheerder
Berichten: 106
Lid geworden op: 06 aug 2010 22:18
Contacteer:

Een nieuwe toekomst voor Gusperimus ?

Bericht door Ed » 01 feb 2011 21:54

Bron: Vasculitis.nl

Nippon Kayaku (NK) en de Nordic Pharma Group (Nordic) hebben een overeenkomst ondertekend waarbij NK exclusieve rechten verleent aan NORDIC voor de ontwikkeling en het op de markt brengen van Spanidin® (gusperimus) in o.a. de VS en Europa.

Spanidin® is een immunosuppressief middel dat is ontwikkeld en op de markt gebracht in Japan door NK voor gebruik bij een acute en versnelde afstoting na een niertransplantatie. Daarnaast hebben studies met Spanidin® veelbelovende resultaten opgeleverd bij de indicatie Wegener's granulomatosis (WG). Hiervoor heeft Spanidin® in Europa de status weesgeneesmiddel verkregen.

Nordic zal de verdere ontwikkeling van Spanidin® voor de indicatie WG op zich nemen. Dit betreft het uitvoeren van een wereldwijd vergelijkend fase III-onderzoek met patiënten die een WG-terugval hebben. Nordic zal ook de verantwoordelijkheid nemen voor de registratie en het op de markt brengen van het product in de relevante landen. De productie van Spanidin® zal door NK worden uitgevoerd.

Spanidin® is geïndiceerd bij WG-patiënten die een terugval in hun ziektebeeld hebben. Hiervoor is op dit moment geen specifiek goedgekeurd geneesmiddel beschikbaar.

Met deze nieuwe overeenkomst zet Nordic Pharma haar strategie voort om vernieuwende geneesmiddelen voor gespecialiseerde therapeutische gebieden op de markt te brengen.

Klik hier voor het volledige persbericht.
Merk op dat bij het deel over de beschrijving van de ziekte, de Wegener Stichting en onze website expliciet worden genoemd.
Plaats reactie