Sluiting expertise centrum Maastricht

Hier vindt je gearchiveerde berichten terug.
Plaats reactie
RiaS
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 jan 2011 12:54

Sluiting expertise centrum Maastricht

Bericht door RiaS » 01 jan 2011 13:10

Nadat vorig jaar het ACM een postcode beleid wilde invoeren, waardoor vele vasculitis patienten gedupeerd zouden worden, heeft de raad van bestuur van het academisch ziekenhuis in Maastricht een nieuw bezuinigingsplan bedacht.
Het expertise centrum van Maastricht moet verdwijnen. Het gevolg hiervan is dat de u allen bekende Professor en zijn collega hun werkzaamheden niet meer uit kunnen voeren. Hierdoor worden zeer vele patienten gedupeerd.
U kunt uw protest laten horen door een emailtje te sturen naar de patientenvereniging. Het email adres is bestuur@vasculitis.nl
Vele patienten zullen u dankbaar zijn als dit centrum in Maastricht mag blijven.
Sarina
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 mar 2011 15:43

Re: Sluiting expertise centrum Maastricht

Bericht door Sarina » 07 mar 2011 15:51

In Duitsland wordt tegenwoordig de opbouw van regionale centers voor zeldzame ziekten door het ministerie van gezondheid bevorderd. In de regio Rheinland bestaat er geen center voor Vasculitis, dus ook niet voor Morbus Wegener. De stad Aachen is tegenwoordig bezig, een speciaal nederlands-duits ziekenhuis voor hartziektes op te bouwen, samen met Maastricht. Mischien is er een mogelijkheid, een nederlands-duits centrum voor Vasculitis in samenwerking met de stad Aachen en de universiteitskliniek Aachen op te bouwen, met geld van o.a. het duits ministerie van gezondheid. Er zou ook kunnen worden gekeken naar EU-subsidie voor een binationaal, dus nederlands-duits project. Mischien zou ook Belgie er belangstelling aan hebben.
Plaats reactie