Schaamt Nederland zich zo diep?

Hier vindt je gearchiveerde berichten terug.
Gebruikersavatar
Ed
Beheerder
Beheerder
Berichten: 106
Lid geworden op: 06 aug 2010 22:18
Contacteer:

Schaamt Nederland zich zo diep?

Bericht door Ed » 01 feb 2014 16:46

Schaamt Nederland zich zo diep?
Bron: Jusd

Schaamt Nederland zich zo diep, nu 600 miljoen euro’s worden weggehaald bij chronisch zieken en gehandicapten, dat de media er zelfs geen melding van maken?

Donderdag 23 januari werd in de Tweede Kamer Wetsvoorstel 33726 ingediend door M.J. van Rijn (PVDA), staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aangenomen.

Normaal wordt elk gebeurtenis in de Tweede Kamer breed uitgemeten in de media. Maar het aannemen van deze wet waardoor op chronisch zieken en mensen met een beperking € 600 miljoen extra wordt bezuinigd, hebben we nergens kunnen vinden.

De partijen VVD, PVDA, D66, SGP, CU en het lid Bontes, stemden voor wet, waardoor chronisch zieken en mensen met een beperking €600 miljoen armer worden. Er wordt €600 miljoen weggehaald bij chronisch zieken en mensen met een beperking. Mensen die het toch al bijzonder moeilijk hebben en die ook financieel niet erg ruim in hun jasje zitten, worden nu ook nog eens financieel geplukt.

Wat gaat er gebeuren?

Afschaffing van:
- de algemene tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten,
- de compensatie voor het verplicht eigen risico,
- de fiscale aftrek van uitgaven voor specifieke zorgkosten en de
- tegemoetkoming specifieke zorgkosten en
- wijziging van de grondslag van de tegemoetkoming voor arbeidsongeschikten

Al met al een bezuiniging van € 600 miljoen per jaar op chronisch zieken en mensen met een beperking.

De SP heeft in de Tweede Kamer getracht door diverse moties om de effecten van deze wet tegen te gaan of te beperken, maar deze moties werden door dezelfde partijen weggestemd. Zo vroeg Renske Leijten onder ander of het rechtvaardig was om de gevolgen van economische crisis extra neer te laten komen op de chronisch zieken en mensen met een beperking, die part noch deel hebben gehad aan het ontstaan van deze crisis.

Voordat dit wetsvoorstel definitief is aangenomen moet het nog door de Eerste Kamer worden goedgekeurd. VVD en PVDA hebben daar geen meerderheid, maar door de steun van d66, SGP en CU is er ook daar een meerderheid.

Het ziet er naar uit, dat dit wetsvoorstel alleen nog kan worden tegengehouden, indien er in Nederland een enorme en terechte publieke verontwaardiging zal ontstaan over het bezuinigen van € 600 miljoen per jaar op chronisch zieken en mensen met een beperking door VVD, PvdA, D66, SGP en Christen Unie.

Is dit het verhaal van eerlijk delen?

Iedereen mag en moet weten waar deze partijen mee bezig zijn.
Plaats reactie