Pagina 1 van 1

AZM toont zich stuurloos

Geplaatst: 27 aug 2013 22:37
door MGA
Het stond 2012 zwart-op-wit: klinische immunologie wordt geschrapt. Maar alleen immunoloog Cohen Tervaert werd ontslagen. En nu? VACATURE voor IMMUNOLOOG!

De koers die AZM vaart is richtingloos. 'Stuurman' Guy Peeters lichtte vorig jaar de opheffing nog omstandig toe. Nu vervangt hij alleen twee topspecialisten. En wel door twee onervaren artsen: een infectioloog die geen immunoloog is, plus straks een onervaren immunoloog die het vak nog moet leren: "…bereid een promotietraject te volgen" zegt de vacaturetekst (dan wordt iemand Dr).

Een doelloze achteruitgang in kwaliteit derhalve. In de brief die de patiënten van de twee topspecialisten een jaar geleden ontvingen, staat dan ook alleen dat ze kunnen "rekenen op continuiteit van zorg", maar niet van welk niveau die zorg zal zijn… Of het moet "de nog aanwezige expertise" zijn. Rekbaar. Wellicht loopt de beoogde immunoloog er al rond. De laatste leerling van Prof Dr Cohen Tervaert misschien?

De nieuwe immunoloog moet meteen de wet schenden met verplichte overuren, zien we in de vacature. Alleen op eigen verzoek mag een specialist meer dan 40 uren per week werken, en slechts incidenteel gemiddeld 55 uur per week.
Bedenk wel, ook met al die overuren haalt de nieuweling de dertig jaar ervaring van Prof Dr Cohen Tervaert niet binnen uw tijd in!
---
Dit is een bericht van het Meldpunt Gedupeerden AZM.

Re: AZM toont zich stuurloos

Geplaatst: 28 aug 2013 14:09
door pw47
waarom heeft cohen terveart niet gesolliciteerd of is zijn status
te hoog