Basisverzekering wordt €100 duurder!

Hier vindt je gearchiveerde berichten terug.
Gebruikersavatar
Ed
Beheerder
Beheerder
Berichten: 106
Lid geworden op: 06 aug 2010 22:18
Contacteer:

Basisverzekering wordt €100 duurder!

Bericht door Ed » 18 sep 2012 12:02

De basisverzekering voor ziektekosten valt voor iedereen volgend jaar bijna tien procent duurder uit. De premie stijgt met ten minste 100 euro per persoon. Daarbij gaat ook het eigen risico voor elke verzekerde nog omhoog van 220 euro naar 350 euro.

Dat de basisverzekering fors duurder wordt, heeft onder meer te maken met de stijging van de rekenpremie met 104 euro, zo laten diverse bronnen weten. Deze rekenpremie, die vandaag definitief bekend wordt gemaakt, wordt vastgesteld door het ministerie en is het bedrag dat zorgverzekeraars minimaal nodig hebben om de kosten van de basisverzekering te dekken.

„Als de rekenpremie met ruim 100 euro wordt verhoogd, heeft dat een fors hogere basispremie tot gevolg, die kan oplopen tot bijna tien procent”, aldus aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. „De zorgpremie die verzekeraars berekenen voor hun verzekerden, komt nooit lager uit dan de hoogte van de rekenpremie”, bevestigt Cris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW. Als er 100 euro bijkomt, moet de consument dat dus extra betalen.

Bron: telegraaf.nl
Plaats reactie