Pagina 1 van 1

GPA/Wegener-specialist Antwerpen / België ?

Geplaatst: 11 jan 2016 13:01
door KarenS
Hallo allemaal,

Mag ik mij voorstellen en jullie advies vragen?

Mijn naam is Karen en ik ben al 17 jaar Wegener-patiënt (nu 46 jr). Ik ben een half jaar geleden van Nederland naar Antwerpen verhuisd. Ik heb de meest fantastische Wegener-specialist in Nederland en reis graag iedere maand naar Amersfoort / Meander Medisch Centrum voor controles en behandelingen.

Nu de ziekte voor de 5e keer is opgevlamd in 17 jaar is het misschien verstandig om ook eens specialist in Antwerpen of omgeving te zoeken. Soms is de afstand echt te veel. Weet iemand een goede specialist voor Wegener/GPA? Ik heb Prof. Blockmans in UZ Leuven al voorbij zien komen op het forum, maar ik hoop dat er misschien ook een goede specialist is in Antwerpen?

Inmiddels heb ik alle medicatie al een keer geprobeerd en moet wellicht voor de 3e keer een Rituxomab kuur gaan volgen. Heeft iemand in België deze kuur al eerder gehad? Er zijn maar weinig ziekenhuizen die deze chemokuur geven. Weten jullie een goed ziekenhuis hier voor?

De ziekte is zo hardnekkig, dat deze iedere keer terugkomt. Soms is het moeilijk de moed er in te houden. Ik ben in ieder geval blij dat ik er iedere keer op tijd bij ben en de schade beperkt blijft, en dat ik nog zoveel kan. Het lijkt mij erg fijn om jullie ervaringen te lezen. Dat geeft steun. Natuurlijk ben ik er ook voor jullie als er vragen zijn.

Bedankt voor jullie reactie en houd de moed er in!

Groetjes,
Karen

Re: GPA/Wegener-specialist Antwerpen / België ?

Geplaatst: 16 mar 2016 16:57
door Lieve
In Antwerpen ken ik er geen. Wel in het Maria ziekenhuis in Overpelt. Daar werkt prof. Dr. Cohen-Tervaert

Re: GPA/Wegener-specialist Antwerpen / België ?

Geplaatst: 24 mar 2016 14:05
door Wil
Hallo Karen,

in Belgie is nu een Nederlandse professor in Overpelt begonnen.
Hij is een van de boegbeelden van de Vasculitisch wereld. Hij heeft daar een wereldwijd erkend expertise-centrum opgericht.

heel veel succes.


http://www.mariaziekenhuis.be/raadplegi ... eemziekten